Persondataforordningen – hvor skal virksomheden begynde?

persondatabilllede

I tirsdags deltog jeg i Justitsministeriets 3. stormøde om persondataforordningens anvendelse i Danmark.

Justitsministeriets hovedbudskab til virksomheder er, at de skal begynde med den nugældende persondatalov, sørge for at overholde den, så er de ikke langt fra at være compliant med persondataforordningen.

Det 3. stormøde var af stor interesse, fordi Justitsministeriet præsenterede konklusionerne fra deres arbejde med persondatabetænkningen, som udkom den 24. maj 2017.

Betænkningen er ret omfattende og et resultat af et samarbejde mellem Justitsministeriet, Datatilsynet, Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen.

Interessant nok var hovedbudskabet under Justitsministeriets 3. stormøde det samme som under det 1. stormøde for et år siden i juni 2016, nemlig at virksomhederne skal prioritere at sikre, at de overholder den nugældende persondatalov. Hvis virksomhederne overholder persondataloven, er de tætte på også at være compliant med persondataforordningen.

Et godt sted at hente hjælp til at sikre overholdelse af persondataloven er Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk, som indeholder gode vejledninger.

Vejledning om persondatabeskyttelse og HR kan findes her https://www.datatilsynet.dk/erhverv/personaleadministration/behandling-af-personaleoplysninger/

Datatilsynets 12 spørgsmål vedrørende persondataforordningen kan findes her https://www.datatilsynet.dk/nyheder/nyhed/artikel/husk-de-12-spoergsmaal-vedroerende-databeskyttelsesforordningen/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.