Hvor længe må vi gemme ansøgninger fra afviste jobansøgere?

postkassebillede

Brevkasse | Persondatabeskyttelse

En virksomhed spørger, hvor længe må vi gemme ansøgninger fra afviste jobansøgere?

Virksomheden må gerne gemme de afviste ansøgeres ansøgninger og/eller CV i det omfang, det er sagligt og nødvendigt.

Det vil det være, hvis virksomheden rent faktisk kontakter tidligere ansøgere med henblik på at tilbyde dem ledige stillinger, og de pågældende ansøgere har samtykket til, at ansøgningerne må gemmes i en jobbank.

Hvor længe ansøgningerne må gemmes i en jobbank afhænger af, hvor lang tid virksomheden går tilbage i ansøgningerne, når de kontakter tidligere ansøgere til ledige stillinger, og om samtykket fra ansøgeren er tidsbegrænset og/eller trækkes tilbage.

Virksomheden skal dog være opmærksom på ansøgninger og/ eller CV, som indeholder helbredsoplysninger og øvrige følsomme personoplysninger, som fremgår af forskelsbehandlingsloven. Både helbredsoplysningsloven og forskelsbehandlingsloven stiller nemlig strengere krav til virksomhedens behandling af helbredsoplysninger end persondataloven-/forordningen gør.

Du kan læse helbredsoplysningsloven her https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=81200

Du kan læse forskelsbehandlingsloven her
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=179869

Du kan læse den nugældende persondatalov her https://www.retsinformation.dk/forms/r0710.aspx?id=828

Du kan læse udkast til ny persondatalov her https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6289107673300369408/

Brevkassen kan ikke erstatte konkret rådgivning, da svarene afhænger af de nærmere forhold i den enkelte virksomhed, og retstilstanden i skrivende stund.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.