Hvor finder arbejdsgiveren en blanket til en mulighedserklæring?

Dette er et helt lavpraktisk spørgsmål, som jeg ofte bliver spurgt om af arbejdsgivere, som i forbindelse med en medarbejders sygemelding ønsker at indhente en lægeerklæring i form af en mulighedserklæring efter sygedagpengeloven.

Udover at finde en blanket til en mulighedserklæring kan du også forneden få hjælp til at finde ud af, hvilken type lægeerklæring, som du bør vælge at indhente som arbejdsgiver – friattest eller mulighedserklæring – alt afhængig af den konkrete situation.

På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings (STAR) hjemmeside kan du nemlig finde

  • Blanket til en mulighedserklæring
  • Vejledning til arbejdspladsen om mulighedserklæringen  
  • Eksempler hvor hhv. en mulighedserklæring og en friattest vil være anvendelig

Du finder STARs hjemmeside her

Hvis der er tale om en medarbejder med et længerevarende sygdomsfravær, og arbejdsgiveren overvejer at opsige medarbejderen på grund af dette forhold, er det væsentligt at være opmærksom på, at arbejdsgiveren som alt overvejende hovedregel bør indhente en lægeerklæring for at få klarlagt tidshorisonten for medarbejderens sygefravær og eventuelle tilbagevenden, før en opsigelse af medarbejderen gennemføres. I modsat fald er der en stor risiko for, at opsigelsen kan blive betragtet som usaglig efter funktionærloven med krav om betaling af godtgørelse til medarbejderen til følge efter retspraksis.

Du kan læse mere om dette i min artikel “Må en arbejdsgiver opsige en sygemeldt medarbejder” her

HR-jura Community – Din livline

Har du også svært ved at følge med i strømmen af ny lovgivning, retspraksis og tendenser inden for HR-jura og samtidigt nå at løse dine mange arbejdsopgaver?

Jeg tilbyder dig et uformelt og fortroligt forum, hvor du løbende bliver opdateret på lovgivning og retspraksis, som er relevant for dig, vende dine udfordringer og få både juridisk og praktisk hjælp – så du kan komme i mål med dine arbejdsopgaver. Jeg følger nemlig nyhedsstrømmen tæt og har gjort det i over 15 år, jeg skærer den til og stiller skarpt på det, som hjælper dig bedst videre i dit arbejde.

Du får nu muligheden for at deltage gratis i et af vores online-møder i perioden marts til juni 2022. Du kan blot sende mig en mail på naydin.dk, så ringer jeg dig op, så vi kan finde en dato, der passer dig.

Prøv det og se, hvor stor en forskel, det også kan gøre for dig. Du kan læse mere om HR-jura Community her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.