Persondataforordningen kommer – Hvad kan virksomheden gøre allerede i dag?

Stormøde2

Justitsministeriet har i fredags, den 24. juni 2016, afholdt det første stormøde af en række møder om arbejdet med implementering af den nye persondataforordning, der gælder fra den 25. maj 2018. Der var et flot fremmøde, som ses af billedet foroven.

Justitsministeriet oplyste om samarbejder med Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen om udarbejdelsen af en publikation, som vil indeholde anbefalinger til, hvordan dansk lovgivning skal indrettes i lyset af forordningen.

Det er planen, at publikationen skal være klar i første kvartal 2017, så der i oktober 2017 kan fremsættes de nødvendige lovforslag.

For at være bedst muligt forberedte på den kommende forordning, råder Justitsministeriet virksomhederne til at sikre, at de overholder den eksisterende persondatalov, da dette vil lette overgangen til de kommende regler i forordningen.

Persondataloven samt en række vejledninger, herunder vejledningen om personaleadministration – som er et godt værktøj til HR – findes på Datatilsynets hjemmeside https://www.datatilsynet.dk/forside/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.