Må en arbejdsgiver modregne tabt sygedagpenge i medarbejderens løn?

piller

Ny principiel dom fra Højesteret afsagt den 22. oktober 2019

En længe ventet dom fra Højesteret har nu taget stilling til, under hvilke betingelser en arbejdsgiver kan modregne tabt sygedagpengerefusion i medarbejderens løn.

Både byretten og Østre Landsret var tidligere nået til det resultat, at modregning i det hele taget var udelukket, medmindre der var hjemme til det i lov, overenskomst eller aftale.

Sygefravær fylder desværre rigtigt meget på de danske arbejdspladser, og det koster både økonomisk og menneskeligt, hvorfor ovennævnte spørgsmål er blevet diskuteret længe, derfor er dommen særligt interessant.

I den konkrete sag fastslog Højesteret, at arbejdsgiveren ikke kunne modregne tabt sygedagpengerefusion i en medarbejders løn, selvom medarbejderen uden rimelig grund ikke medvirkede i kommunens opfølgning.

Der skal dog hver gang foretages en konkret vurdering af omstændighederne, og der kan forekomme situationer, hvor modregning er tilladt, hvis fx medarbejderen har handlet forsætligt eller groft uagtsomt.

Du kan læse dommen på Højesterets hjemmeside https://lnkd.in/eZ4Q43C

Hvis du synes, at denne nyhed er interessant og gerne vil modtage flere nyheder fra mig, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev “HR-juridiske tips” her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.