En klassisk faldgrube – Nyhedsbrev, november 2019

c1b3b9b0

Mit første nyhedsbrev er udkommet

“HR-juridiske tips – November 2019”

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her

I hvert nyhedsbrev beskriver jeg en klassisk faldgrube, som har praktisk betydning for dit arbejde med medarbejdere. I november udgaven af mit nyhedsbrev behandler jeg følgende klassiske faldgrube:

Opsigelse af funktionær kort efter det første år

Mange virksomheder glemmer at holde øje med, om en ny medarbejder fungerer godt inden for det første år. Det bliver dyrt af flere årsager.

Jeg bliver ofte kontaktet af en virksomhed kort efter det første år er gået, og på det tidspunkt løber virksomheden en risiko for betaling af godtgørelse for usaglig opsigelse, fordi medarbejderen nu har opnået 1 års anciennitet.

En funktionær har nemlig først krav på en saglig opsigelse efter et års ansættelse. Dvs. at virksomheden kan opsige inden for det første år uden at skulle betale en godtgørelse for usaglig opsigelse jf. funktionærlovens § 2b. Opsigelsesvarslet skal ikke være indeholdt i det første år.

Derfor bør virksomheden betragte det første år som en slags ”forlænget prøvetid”, hvor lederen sikrer, at der er et rigtigt match mellem virksomhed og medarbejder.

Husk dog, at medarbejderen kan være særligt beskyttet efter anden lovgivning fx ligebehandlings- og/eller forskelsbehandlingsloven, uanset længden af den pågældendes anciennitet.

Ovenævnte kan ikke erstatte juridisk rådgivning. Har du spørgsmål, kan du altid kontakte mig på na@naydin.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.