Hvis virksomheden hverken har en kollektiv overenskomst eller politik på området, så har arbejdsgiveren ikke pligt til at udbetale ikke-afholdte feriefridage, de vil bortfalde. Medmindre andet er aftalt med medarbejderen fx i en ansættelseskontrakt.
Hvis virksomheden har en kollektiv overenskomst, så vil reglerne for feriefridage typisk være beskrevet i den og skal følges.
Hvis virksomheden ikke har en kollektiv overenskomst, men har en politik om feriefridage, så skal denne politik for feriefridage følges.
Husk, at feriefridage ikke er reguleret ved lov, dvs. ferieloven hellere ikke regulerer feriefridage.
What to do? Feriefridage
Din leder beder dig håndtere en medarbejder, der gør krav på udbetaling af feriefridage, som medarbejderen ikke har fået afholdt inden udgangen af ferieafholdelsesperioden?
- Ved du, hvor du finder reglerne om feriefridage?
- Har I regler om feriefridage fx i en politik i virksomheden?
- Har I opdateret jeres politik om feriefridage pga. den nye ferielov?
- Hvem kan du sparre med og få inspiration fra?
Spørgsmålene er mange – sid ikke alene i din osteklokke og prøv at opfinde den dybe tallerken – kom med i HR-jura Community og træk på regelmæssig juridisk viden og sparring i et netværk, som har været der, hvor du er nu. Du kan læse mere her.
Du tilmelder dig ved at sende mig en mail på na@naydin.dk og skriver ”Tilmelding til HR-jura Community” i emnefeltet. Der er kun plads til max. 20 deltagere.
Læs mine artikler om ferie og den nye ferielov
“Den nye ferielov træder snart i kraft – Husk at opdatere ansættelseskontrakterne”
“Ny ferielov – Hvad skal du vide og hvad skal du gøre”
HR-juridisk tip 9 til lederen; Send dine medarbejdere på ferie – også for din egen skyld”