Må en arbejdsgiver bortvise en medarbejder, som søger nyt job på de sociale medier?

Dette spørgsmål blev der taget stilling til i en ny voldgiftssag.

Medarbejderen havde skrevet på sin LinkedIn-profil, at han var ”nysgerrig” på andre jobmuligheder. Medarbejderen oplistede en række ting, som var vigtige for ham og understregede, at han ikke var desperat efter at komme væk fra sin nuværende stilling. Arbejdsgiveren var ikke nævnt i selve opslaget men fremgik af medarbejderens profil.

Arbejdsgiveren mente, at LinkedIn-opslaget satte virksomheden i et dårligt lys og bortviste medarbejderen.

Dommeren i sagen mente, at arbejdsgiveren ikke var berettiget til at bortvise medarbejderen og lagde vægt på, at medarbejderen ikke havde nævnt arbejdsgiveren i selve opslaget, og at medarbejderens opslag ikke indeholdt en negativ omtale af arbejdsgiveren.

Dommeren mente dog, at arbejdsgiveren sagligt kunne opsige medarbejderen og lagde vægt på, at medarbejderen havde mange kontakter på LinkedIn, at nogle af kontakterne også var kunder hos arbejdsgiveren, at medarbejderen burde indse, at opslaget ville blive set af mange, og at det kunne føre til henvendelser til arbejdsgiveren, at kunderne lagde stor vægt på en personlig kontakt, og at arbejdsgiveren derfor ikke kunne bruge medarbejderen, efter opslaget var blevet offentliggjort.

Faglig voldgiftssag i FV 2021-926 af 27. januar 2022

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.